Vakbekwaam Persoon NEN 3140

Doelgroep

Voor veilig werken aan laagspanningsinstallaties gelden de normen weergegeven in de ‘NEN 3140 Bedrijfsvoering van elektrische installaties –laagspanningsinstallaties’. Vakbekwame Personen hebben tenminste een lagere opleiding in de energietechniek gehad of gelijkwaardig. Ze zijn vaardig in het vakgebied en zijn verantwoordelijk voor het eigen takenpakket. Daarnaast hebben ze voldoende kennis van de veiligheidsvoorschriften en –bepalingen.

Leerdoel

De cursus is belangrijk voor iedereen die vanuit zijn of haar functie op de hoogte moet zijn van de werkvoorschriften. In de cursus wordt ingegaan op algemene aspecten die noodzakelijk zijn voor het veilig beheren van laagspanningsinstallaties en elektrische arbeidsmiddelen en het veilig (laten) verrichten van elektrotechnische werkzaamheden.

Theorie

Arbowet- en regelgeving.
Definities en begrippen.
Energieopwekking en – transport.
Verantwoordelijkheden en bevoegdheden.
Ongevallentheorie.
Elektrische werkzaamheden.
Organisatorische werkzaamheden.
Gebruik van middelen.
Persoonlijke beschermingsmiddelen.
Preventie en veiligheid.
Werkprocedures.
De elektrische bedrijfsruimte.

E-Learning

De cursus bestaat uit lessen die op je telefoon, tablet of computer kan bestuderen. Je kunt de leerstof zo vaak bekijken als je wilt. Zo ben je maximaal voorbereid op het examen waarmee de e-learningmodule wordt afgesloten. Bij voldoende resultaat sturen we je een certificaat.

Op het certificaat zit geen geldigheidsduur, dit is niet wettelijk verplicht. Artikel 8 van de Nederlandse Arbowet spreekt over dat de werkgever voldoende voorlichting en onderricht dient te verzorgen. Door het volgen van deze cursus voldoen zowel de werkgever als de werknemer aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid.

Ben je een werkgever en wil je deze cursus voor één of meerdere werknemers bestellen? Bel ons gerust op +31(0)88-2200100 of stuur een e-mail naar info@elcony.com.

Talen

De cursus en het examen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Tsjechisch, Bulgaars, Oekraëns, Pools, Portugees en Slowaaks.